Opettajat

Heljä Haavisto

Olen v. 1986 Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta valmistunut musiikin maisteri. Olen toiminut Hämeenlinnan musiikkiopistossa/Sibelius-opistossa pianonsoiton ja laulun tuntiopettajana vuosina 1976 – 1989 ja musiikkileikkikoulun tuntiopettajana syksystä 1989 alkaen. Perheryhmien opetus alkoi syksyllä 1997 ja tällä hetkellä opetan pelkästään perheryhmiä, joissa on lapsia iältään 3 kk – 2v. Opetan suurinta osaa ryhmistä Anttilankadun kerhohuoneistossa sekä muutamaa ryhmää Verkatehtaalla.

Heljän motto:

"Aikani kuluu vauvoja ja vanhempia laulatellen sekä taaperoiden kanssa rallatellen. Myös monesti muskariin lauluja tehden, välillä tarinoita kehitellen ja roolista rooliin hypähdellen." 

Puh. 050 577 0868

helja.haavisto [ at ] sibeliusopisto.fi

Anne-Mari Turja

 

 

Aune Jaanu

Olen Hämeenlinnan musiikkiopiston kasvatteja niin musiikkileikkikoulusta (äitini Lotta Jaanun ohjauksessa) kuin soitinopinnoista. Kouluni kävin Tuomelan musiikkiluokilla, ammattiopintoja tein Oulussa ja Lahdessa. Kotikaupunkiin palasin töihin Hämeenlinnan musiikkiopistoon ja sillä tiellä olen edelleen. Musiikkileikkikoulunopettajan toimen sain v.2002. Molemmat lapseni ovat Sibelius-opistolaisia, (siis entinen Hämeenlinnan musiikkiopisto), toinen muskarissa ja toinen jo soitinopinnoissa. Tyttäreni ovat siis kolmannen polven Sibelius-opistolaisia!

Haluan työssäni varhaisiän musiikinopettajana saattaa lapsia aitojen asioiden äärelle: kaunis laulu, kuuntelu, hyvä soitto, pysähtyminen. Tunneille kumpuaa usein opetusaiheita vastakohdista luonto-kaupunki, perinne-nykyaika. Erilaiset tunteet ovat lasten maailmassa vahvasti läsnä ja muskari on luonteva paikka opetella niitä käsittelemään musiikin avulla. Muskarissa meillä on aikaa ja mahdollisuuksia yhdessä kokeilla, tehdä itse, oivaltaa ja onnistua!

Erilaisina yhdessä voimme matkata musiikin maailmaan ja saada sieltä eväitä elämään!

Puh. 040 827 8589

aune.jaanu [ at ] sibeliusopisto.fi

Tanja Jansen

Olen valmistunut Varhaisiän musiikinopettajaksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2003. Sitä ennen olen opiskellut myös viulunsoittoa ja valmistunut soitonopettajaksi Kuopion konservatoriosta vuonna 2000. Toimin Sibelius-opiston musiikkileikkikoulussa vanhempainloman sijaisena Hämeenlinnan, Hauhon ja Tervakosken toimipisteissä. Ennen Sibelius-opistoa olen toiminut musiikkileikkikoulunopettajana Riihimäellä, Vantaalla, Hyvinkäällä sekä Lahdessa. 

Tärkein tavoitteeni on herättää lapsen rakkaus ja tunneside musiikkiin sekä tarjota musiikillisia elämyksiä. Kokeminen, tunteminen ja tekeminen itse sekä ryhmässä vahvistavat myös tunnetta omasta taidosta ja osaamisesta. Nämä kokemukset luovat pohjaa elinikäiselle suhteelle musiikin kanssa. 

Pyrin toimimaan tavoitteellisesti ryhmän ja yksilön taitotason huomioiden niin, että ryhmän jokainen jäsen saisi yhdessä tehden ja taitojen karttuessa iloa, rohkeutta ja hyvää mieltä.