Orkesterit

Puhallinorkesterit

Sibelius-opistossa toimii tällä hetkellä kolme puhallinorkesteria, Little Band, JunnuBand ja Puhkis. Oma soitonopettaja ohjaa oppilaan oikeaan orkesteriin.

Little Band

on Sibelius-opiston nuorimpien puhallin- ja lyömäsoittajien oma orkesteri. Tähän orkesteriin pääsee mukaan jo soittoharrastuksen alkumetreillä. Little Band harjoittelee viikoittain.

JunnuBand

JunnuBandiin ovat tervetulleita muutaman vuoden instrumenttiaan soittaneet puhaltajat ja lyömäsoittajat. Soittajat ovat iältään noin 9-12 vuotiaita. Orkesteri harjoittelee viikoittain.

Puhkis

Puhkiksessa soittavat jo usemman vuoden soittoa harrastaneet puhallin- ja lyömäsoittajat. Soittajat ovat enimmäkseen yläkoulu- ja lukioikäisiä. Orkesterin ohjelmistoon kuuluu tyylilajillisesti monipuolista puhallinorkesterille sävellettyä ja sovitettua musiikkia. Ohjelmiston valinnassa huomioidaan ajankohtaisuus ja yleissivistävyys, mutta myös orkesterilaisten toiveet. Puhkis konsertoi säännöllisesti ja on myös tilattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.

Lisätietoja:
Anni Ollila-Nordström
Klarinetinsoiton lehtori ja orkesterinjohtaja
sähköposti: anni.ollila@sibeliusopisto.fi
puh. 040 5148962

Jousiorkesterit

Napero-orkesteri

Sibelius-opiston nuorimpia jousisoittajia kutsuu Napero-orkesteri, jossa tutustutaan orkesterin toimintaan ja totutellaan yhdessä soittamiseen. Soittajat ovat esi- ja alakouluikäisiä, soittoharrastus voi olla hyvinkin alkutekijöissään, mutta harjoitettavat teokset ovat helppoja ja tarpeen vaatiessa soittajille räätälöidään tasonmukaiset stemmat. Napero-orkesterin tavoite on ennen kaikkea sytyttää orkesterisoiton kipinä roihuamaan pienessä soittajassa!

Retkikunta-orkesteri

Retkikunta-orkesteri on Sibelius-opiston Janakkalan toimipisteen oma alkeisjousiorkesteri. Se koostuu viulisteista ja sellisteistä, soittajien ikä vaihtelee 6-12 vuoden välillä. Orkesteri soittaa vaihtelevaa ohjelmistoa, tarkoituksenaan kehittää soittajien yhteismusisointitaitoja ja oman soittimen hallintaa. Retkikunta-orkesterissa pidetään tiukasti kiinni myös soittamisen ilosta – tutkimusmatkaillaan yhdessä musiikin maailmassa!

PikSel sello-orkesteri

Sello-orkesteri PikSel harjoittelee periodeissa ja siihen voivat tulla mukaan kaikki opiston nuorimmat sellonsoittajat vasta-alkajista hieman jo edistyneempiin. Orkesterissa tutustutaan iloisesti ja kannustavasti yhteissoiton sekä kamarimusisoinnin alkeisiin. Pikseliä ohjaavat ja mukana soittavat sello-opettajat Hanna ja Matti.

Janne-jouset

Janne-jouset on noin 8-12-vuotiaiden jousisoittajien iloinen joukko. Soitamme monenlaista musiikki lastenlauluista ja kansanmusiikista irlantilaisiin sävelmiin ja elokuvamelodioihin klassista unohtamatta.

Cool'arco - jousiorkesteri

Tässä orkesterissa tutustutaan soittaen musiikin eri tyyleihin. Klassisen musiikin ohella soitamme myös kevyempää ohjelmistoa, mm. elokuvamusiikkia. The Pirates of the Caribbean on yksi suosikeista. Joskus esiinnytään yhdessä kuoron kanssa. Tämä kokoonpano on tehnyt esiintymismatkoja Ruotsiin ja Viroon ja osallistuneet Nuori Soittaa -orkesteritapahtumaan Kuopiossa. Jousiorkesteri Cool´arcoon pääsee soittamaan kun taidot ovat perustaso 2:n tasolla.

Kamariorkesteri

Tässä orkesterissa syvennetään eri musiikin tyylilajien tuntemusta. Ohjelmistossa on musiikkia 1600-luvun barokista aina nykyajan viihdemusiikkiin saakka. Tämä kokoonpano on yksi Sibelius-opiston useimmin esiintyvistä yhtyeistä. Opiston omien konserttien lisäksi orkesteri esiintyy myös tilauksesta. Kokoonpanoa laajennetaan tarvittaessa jopa sinfoniaorkesteriksi. Orkesteri tekee säännöllisesti esiintymismatkoja Euroopan eri maihin. Muusikoilla tässä yhtyeessä ovat perustaso 3:n tai D-tason taidot.

Harmonikkaorkesterit

Harmonikkaorkestereita on Sibelius-opistossa kolme eri tasoa.

Piccolot

on n.7-10-vuotiaiden ryhmä, jossa opetellaan yhteissoiton alkeita.

Junioriharmonikat

muodostuu n.9-16-vuotiaista oppilaista, ja ohjelmisto pyritään saamaan mahdollisimman monipuoliseksi.

Harmonikkaorkesteri

on n.12-20-vuotiaiden oppilaiden edustusryhmä, jossa soitetaan musiikkia laidasta laitaan, klassisesta kansanmusiikkiin, tango nuevoa, elokuva-, pop- ja rock-musiikkia, perinteistä harmonikkamusiikkia unohtamatta.

Kitaraorkesteri

Nokkahuiluyhtyeet

Nokkahuiluyhtye

on uusin puhallinyhtye, joka on perustettu lukuvuonna 2020-2021 ja harjoittelee viikoittain. Ryhmässä käytetään eri kokoisia nokkahuiluperheen jäseniä sopraanosta bassoon ja soitetaan musiikkia renessanssitansseista bluesiin.

Piiparit

Syksystä 2021 nuoret nokkahuilistit (n. 7-10v.) pääsevät tutustumaan yhteissoittoon rennossa ja kannustavassa tunnelmassa. Piiparit puhaltavat yhteen hiileen kerran viikossa.