Rytmimusiikki

Bändisoitto

Bändi- eli yhtyesoitto kuuluu osana rytmimusiikin opiskelua. Oppilaista kootut yhtyeet esittävät säännöllisesti konserteissa harjoittelemaansa ohjelmistoa. Osa bändeistä harjoittelee Verkatehtaalla ja Rhytm Blues -bändi toimii säännöllisesti Kaurialan lukiolla.

Rytmimusiikin soittimet

Sähkökitara

Sähkökitara monipuolisuudellaan on rytmimusiikin helmi. Tyylilajista riippumatta
soitin taipuu kaikkeen. Jo pienellä osaamisella saat suuren onnistumisen tunteen ja harjoittelu tuntuu mielekkäältä.

Pop/jazz-piano

Pop/Jazz-pianon opiskelu keskittyy rytmimusiikin teknisten ja tulkinnallisten asioiden syventämiseen. Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin "juurista" aina nykypäivään saakka.

Sähköbasso

Rytmimusiikin kivijalka. Kuningassoitin, jossa yhdistyvät harmonia, melodia sekä rytmi.

Rummut

Niin on monta tapaa soittaa komppia kuin on soittajaakin. Oman tyylin kehittäminen pohjaa hyviin teknisiin ominaisuuksiin, kuten käsi- ja jalkatekniikkaan, musiikin ymmärtämiseen jne. Niitä opiskelemme rumputunneilla. Tärkein oppilaan lähtökohta on kuitenkin into musiikkia ja uuden oppimista kohtaan.

Pop/jazz-laulu

Pop/Jazz-laulun opiskelu keskittyy rytmimusiikin teknisten ja tulkinnallisten asioiden syventämiseen. Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin "juurista" aina nykypäivään saakka.

Pop/jazz-trumpetti

Trumpettiopinnoissa edetään afroamerikkalaisia tyylilajeja ja estetiikkaa kunnioittaen. Improvisointiopinnot ja erilaisten musiikkityylilajien kuuntelu auttavat opiskelijaa oman sisäisen äänen ja persoonallisen ilmaisun löytämisessä.
Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin "juurista" aina nykypäivään saakka.

Kiitorata

Afroamerikkalaisen musiikin 7 - 9-vuotiaille suunnattuna soitinvalmennuksena toimii Kiitorata. Tarkoituksena on tutustuttaa soitto-opintoihin pyrkiviä lapsia erilaisiin afroamerikkalaisen musiikin perussoittimiin. Toisaalta totutellaan jo alusta alkaen yhteissoittoon bändissä.

Linkki Kiitoradan esittelyyn Youtubeen:

https://youtu.be/WeVJOl845vA