Kurssit

Uudet, ihanat, lempeän otteen tunnit perheen pienimmille lapsille vanhempineen. Aiempaa kokemusta tanssista ei tarvitse vaan mukaan voi tulla ihan jokainen jonka tanssivarvasta kutkuttaa.

Vauva-äiti-baletti

Tunti on tarkoitettu kaikille yli 3kk ikäisten vauvojen äideille, joita kiinnostaa oman kehon hallinnan löytäminen synnytyksen jälkeen baletin keinoja käyttäen.

Tunneilla tehdään rauhallisia baletin harjoituksia tangon ääressä ja keskilattialla lapsen ollessa kantoliinassa/-repussa. Haetaan vartalon kannatusta ja kehon linjauksia sekä opitaan baletin alkeita. Tavoitteena on nauttia liikkeestä ja vahvistaa omaa kehoa ja samalla vauva saa olla lähellä ja kulkea liikkeen mukana.

Tunneille tarvitset mukaan joustavat vaatteet, joissa on mukava liikkua. Jalassa voi olla sukat tai baletin pehmeät harjoitustossut. Vauvaa varten kantoliina/-reppu ja pieni viltti, jonka päällä voi köllötellä tarvittaessa. Vesipullo.

Lapsi-vanhempi-tanssi

Tunti on tarkoitettu 1-2-vuotiaalle lapselle yhden aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla äiti, isä tai vaikka isovanhempi tai kummi.

Tunneilla tehdään mm. erilaisia tansseja ja temppuja, jotka kehittävät motoriikkaa ja koordinaatiota lapsen ikätason mukaisesti, käytetään erilaisia välineitä kuten huiveja ja vanteita sekä lisäksi opetellaan toimimaan yhdessä ryhmän jäseninä. Pienistä askelista kasvatetaan kurssin aikana isompia, välillä mennään villimmin ja toisessa hetkessä taas rauhoitutaan. Tavoitteena on, että lapset saavat onnistumisen ja ilon kokemuksia yhdessä oman aikuisen kanssa erilaisten harjoitusten kautta.

Tunneille tarvitsette mukaan niin lapselle kuin aikuiselle joustavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Lapsen on hyvä olla joko paljain jaloin tai jumppatossuissa. Aikuinen pärjää sukilla.

Molemmilla tunneilla toimii opettajana Katarina Teperi.

Paikka: Sibelius-opiston opistotalo, tanssisali 2.

Tunnit: 45 min/ 8-9 kertaa

Tiedustelut: heidi.wasko@sibeliusopisto.fi

Street

Kurssi on tarkoitettu jo opistossa opiskeleville edistyneimmille oppilaille, vähintään kaksi vuotta aiemmin jotain tanssilajia harrastaneille.

Street- tunneilla tutustutaan eri katutanssilajeihin rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tehdään myös voima-ja liikkuvuusharjoitteita.

Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille old school hip hopista houseen. Street-tunneilla opetellaan tyylin mukaista liikkumista ja tutustutaan eri tyyleihin. Lajina street-tanssi on hyvin persoonallinen, joten tyyli voi vaihdella paljonkin opettajasta riippuen.

Tunneilla tehdään alkulämmittelyt, tekniikkaharjoituksia, voima- ja liikkuvuusharjoituksia, erilaisia tanssisarjoja sekä harjoitellaan ilmaisutaitoa.

Opettaja: Paula Viitanen