Rytmimusiikki

Rytmimusiikki-soittimien opetuksessa bändit ovat tärkeä osa opiskelua. Bändi- eli yhtyesoitto kuuluu osaksi rytmimusiikin opiskelua. Oppilaista kootut yhtyeet esittävät säännöllisesti konserteissa harjoittelemaansa ohjelmistoa.

Rytmimusiikin soittimet

Sähkökitara
Sähkökitara monipuolisuudellaan on rytmimusiikin helmi. Tyylilajista riippumatta
soitin taipuu kaikkeen. Jo pienellä osaamisella saat suuren onnistumisen tunteen ja harjoittelu tuntuu mielekkäältä.
Pop/jazz-piano

Pop/Jazz-pianon opiskelu keskittyy rytmimusiikin teknisten ja tulkinnallisten asioiden syventämiseen. Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin “juurista” aina nykypäivään saakka.

Sähköbasso

Rytmimusiikin kivijalka. Kuningassoitin, jossa yhdistyvät harmonia, melodia sekä rytmi.

Rummut

Niin on monta tapaa soittaa komppia kuin on soittajaakin. Oman tyylin kehittäminen pohjaa hyviin teknisiin ominaisuuksiin, kuten käsi- ja jalkatekniikkaan, musiikin ymmärtämiseen jne. Niitä opiskelemme rumputunneilla. Tärkein oppilaan lähtökohta on kuitenkin into musiikkia ja uuden oppimista kohtaan.

Pop/jazz-laulu

Pop/Jazz-laulun opiskelu keskittyy rytmimusiikin teknisten ja tulkinnallisten asioiden syventämiseen. Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin “juurista” aina nykypäivään saakka.

Pop/jazz-trumpetti
Trumpettiopinnoissa edetään afroamerikkalaisia tyylilajeja ja estetiikkaa kunnioittaen. Improvisointiopinnot ja erilaisten musiikkityylilajien kuuntelu auttavat opiskelijaa oman sisäisen äänen ja persoonallisen ilmaisun löytämisessä.
Keskeisimpiä tyylilajeja ovat rock-, pop-, blues-, r&b-, jazz- sekä latin-musiikki eri aikakausilta, tyylin “juurista” aina nykypäivään saakka.
Pop/jazz-saksofoni

Saksofoni lukeutuu puupuhaltimiin ja se on monipuolinen soitin. Saksofonilla voi soittaa kaikenlaista musiikkia ja soittoharrastuksen aloittaminen on erittäin helppoa, äänen muodostaminen onnistuu lähes aina jo ensimmäisellä tunnilla. Soitinopinnot voi aloittaa jo noin 7-8- vuotiaana.

Kiitorata

Bändivalmennus toimii nimellä Kiitorata. Jokainen osallistuja tulee lukuvuoden aikana soittaneeksi sähköbassoa, sähkökitaraa, rumpuja ja koskettimia.

7-9 vuotiaiden Kiitorata on kaksivuotinen ryhmä, 10-12 vuotiaiden Kiitorata kestää vuoden.

Opetusaika on 60 min viikossa.

 

Opetussuunnitelma

Tutustu Sibelius-opiston opetussuunnitelmaan